„Hinter uns die Zukunft“

Hoe zit het met de menselijke onvermogen om te leren van fouten uit het verleden vandaan? In zijn nieuwe programma, met onder meer de titel van zijn audiobiography, Thomas Freitag een antwoord op de vinden deur naar het spelen, op het lezen tot het vertellen. Als je naar het verleden kijkt, krijg je een kijk in de toekomst. Al snel blijkt dat de ongewenste politieke ontwikkelingen al vroeg herkenbaar waren. Maar hij is niet vaak te klein. Thomas Freitag maakt de balans op en kijkt.

Zijn kwintessens is heel persoonlijk, want hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedenis van het Duitse cabaret. Parodistisch boekje hij vier kanseliers op de kneën en als Angela Merkel haarkoffer in de kanselarij inpakt, staat hij Gegarandeerd nog steeds op het podium. Of het nu gaat om een ​​dubbele NAVO-beslissing, de val van de Berlijnse Muur van 9/11, Thomas Freitag had overal het juiste cabaretcommentaar. Met een komische uitstraling en een duidelijke houding, wordt hij ook confronteerd met zelfkritiek. Wil je wat hij precies verkeerd ging als altijd Franz-Josef Strauss wilde voorkomen en waarvoor Donald Trump in de ogen moest kijken?

EIGHT ONS DE TOEKOMST is een snelle mix van actuele onderwerpen met scherpe tong, biografische bonmots en bewezen cijfers. Het is zijn 18e soloprogramma en verreweg zijn meest persoonlijke. En als een van de weinigen in zijn guild schept hij nog steeds hoop for tomorrow vanuit wat hij persoonlijk beleeft.

Datum

19 Dez 2020

Uhrzeit

20:00

Veranstaltungsort

Kabarett Gut Wienebüttel, Lüneburg
Kategorie
Nach oben